Sociale

Vaksina Pfizer miratohet për përdorim tek fëmijët që nga mosha 12 vjeç

FDA ka miratuar për përdorim vaksinën Pfizer për Covid-19 të përdoren tek fëmijët. Vendimi i Administratës Amerikane të Ushqimit dhe Barnave të hënën ka vendosur të zgjerojë përdorimin e vaksinës tek fëmijët e moshës 12 vjeç. Miratimi vjen pas studimit të vaksinave tek 2,260 adoleshentëve ku u vërtetua se dy dozat e Pfizer ishin të sigurta edhe për fëmijët.
Përdorimi i zgjeruar pritet të nxisë një fushatë vaksinimi që kërkon të imunizojë sa më shumë njerëz para se të shfaqen variante të tjera të rrezikshme. Përdorimi më i gjerë i vaksinave gjithashtu mund të lejojë lehtësimin e masave.
“Zgjerimi i vaksinimit "është një hap i rëndësishëm në luftën kundër pandemisë Covid-19. Veprimi i sotëm lejon që të kemi një popullsi më e re të mbrohet nga Covid-19, duke na sjellë më afër kthimit në normalitet dhe përfundimit të pandemisë ", tha Komisioneri i Përkohshëm i FDA Janet Woodcock.
Eksperti shtoi se agjencia e mori vendimin e saj pas një rishikimi rigoroz dhe të plotë të të dhënave mbi sigurinë dhe efektivitetin e vaksinës tek adoleshentët. Autorizimi gjithashtu mund t’i kthejë edhe fëmijët në shkolla pa asnjë hezitim.
Ekspertët e shëndetit thonë se duhet të vaksinohen edhe fëmijët për të arritur plotësisht imunizimin e komunitetit, që është tepër i nevojshëm për të hequr masat.
Shefi ekzekutiv i Pfizer Albert Bourla shprehu falënderime për fëmijët dhe familjet e tyre që dolën vullnetarë për të studiuar përdorimin e vaksinës. Meqenëse adoleshentët do të marrin të njëjtën goditje si njerëzit e moshuar, vaksinimet në grupin më të ri mund të fillojnë në sa më shpejt të jetë e mundur dhe një mënyrë është duke lejuar vaksinimet në farmaci ose në kampet verore.
Burimi:The Wall Street Journal/Përshtati:Gazeta “Si”


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë