Shendet

Vaksina kundër Covid dhe vdekjet e papritura te të rinjtë, studim i ri në SHBA: Nuk ka asnjë lidhje

"Të dhënat nuk mbështesin një lidhje midis marrjes së vaksinës Covid mRNA dhe vdekjes së papritur kardiake midis të rinjve më parë të shëndetshëm." Kjo është ajo që doli nga një studim i ri amerikan, i kryer në Oregon, rezultatet e të cilit u shpallën nga CDC (Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve) të SHBA-së në "Raportin Javor të Morbiditetit dhe Vdekshmërisë".

Studimi në detaje
Në prill të vitit 2021, kujton CDC, “rastet e miokarditit pas injektimit të mbrojtjes u raportuan në Sistemin e Raportimit të Ngjarjeve të Padëshiruara të Vaksinës, veçanërisht tek meshkujt e rinj që i nënshtroheshin vaksinës. Dhe pasi vaksinimi kundër Covid u shoqërua me miokardit në këtë grup adoleshentësh dhe të rinjsh, u ngritën shqetësime për vdekjet e mundshme kardiake të lidhura me vaksinën në këtë grupmoshë.
Për të hetuar këtë lidhje, ekipi hulumtues ekzaminoi certifikatat e vdekjes së banorëve të Oregonit midis moshës 16 dhe 30 vjeç, të cilët vdiqën midis qershorit 2021 dhe dhjetorit 2022 nga shkaqe kardiake ose të papërcaktuara të vdekjes. Për pasardhësit e identifikuar, të dhënat në Sistemin e Informacionit të Imunizimit në Oregon u rishikuan më pas.
Rezultatet
Ndër 1,292 vdekjet e identifikuara, shpjegoi CDC, "Covid-19 u citua si shkaku i 30. Për 101 të tjera nuk ishte e mundur të përjashtohej një shkak i vdekjes kardiake". Midis këtyre të vdekurve, të dhënat e Sistemit të Informacionit të Imunizimit ishin të disponueshme për 88, tre prej të cilëve kishin marrë një vaksinim mRNA kundër Covid-19 brenda 100 ditëve nga vdekja. Nga 40 vdekjet që ndodhën mes njerëzve që kishin marrë një dozë të vaksinës mRna anti-Covid, 3 ndodhën brenda 100 ditëve pas vaksinimit. Por 2 nga këto vdekje iu atribuuan kushteve kronike themelore dhe një pasardhës i vetëm kishte një shkak të pacaktuar vdekjeje.
Shkurtimisht, autorët përfundojnë, “asnjë certifikatë vdekjeje nuk i atribuon vdekjen vaksinimit. Të dhënat e mbledhura nuk mbështesin një lidhje midis marrjes së vaksinës mRNA anti-Covid dhe vdekjes së papritur kardiake tek të rinjtë."
Burioni: "Dorëhiqni veten: Toka nuk është e sheshtë"
Folësit në lidhje me hulumtimin përfshinin Matteo Bassetti, drejtor i Klinikës së Sëmundjeve Infektive të Poliklinikës San Matteo në Genova dhe Roberto Burioni, profesor i Mikrobiologjisë dhe Virologjisë në Universitetin Vita-Salute San Raffaele të Milanos. “Çfarë zbulojmë me studime serioze dhe të kryera mirë? Vdekjet e papritura janë më të shpeshta tek ata që nuk janë vaksinuar për Covid-19. Dhe tani çfarë do të thonë sharlatanët e zakonshëm?”, raportoi Bassetti, duke komentuar rezultatet e hetimit për X.
“Edhe një studim tjetër që demonstron objektivisht (numrat në dorë) se si vaksinimi kundër Covid nuk ka të bëjë me sëmundjet e papritura të të rinjve. Është koha të heqim dorë nga fakti se Toka nuk është e sheshtë”, shkroi Burioni në Twitter.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë