Drejtësia

Teatri Kombëtar, SPAK nis hetimet për shpërdorim detyre

SPAK konfirmon në një letër dërguar PD-së, se për çështjen e Teatrit Kombëtar, ka nisur hetimet për veprën penale të shpërdorimit të detyrës bazuar në kallëzimin e Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit të bërë më 31 dhjetor 2019 dhe 23 janar 2020.

SPAK sqaron në një përgjigje dërguar PD-së se kallëzimi i saj është bashkuar me atë të Aleancës për Teatrin

“Gjithashtu ju bëjmë me dije se edhe kallëzimi i bërë nga subjekti politik ‘Partia Demokratike e Shqipërisë’ protokolluar pranë kësaj Prokurorie më 4.6.2020 është bashkuar me këtë procedim penal. Ky procedim penal është në fazën e hetimeve paraprake dhe organi i akuzës është duke kryer veprime hetimore të plota e të gjithanshme. Për shkak të detyrimit ligjor të ruajtjes së sekretit hetimor, në këtë fazë të hetimeve paraprake, nuk mund t’ju informojmë në lidhje me veprimet hetimore konkrete të kryera nga ana e Prokurorisë së Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar.

Me përmbajtjen e akteve hetimore të këtij procedimi penal, do të njiheni në përfundimin e hetimeve paraprake”, thuhet në shkresën e firmosur nga drejtuesi i SPAK Arben Kraja dërguar Sekretarit për Çështjet Ligjore, Çlirim Gjata.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë