Shendet

Të dhënat e fundit: Të vaksinuarit me dy doza zënë 1.2% të vdekjeve në Britani në 7 muajt e parë të vitit

Njerëzit që kanë marrë dy doza të vaksinës janë vetëm 1.2% e të gjitha vdekjeve nga Covid-19 në Britaninë e Madhe në shtatë muajt e parë të këtij viti.

Shifrat, e publikuara nga Zyra për Statistikat Kombëtare (ONS), janë proklamuar si dëshmi e suksesit të programit të vaksinimit.

Shifrat tregojnë se në totalin prej 51,281 vdekjesh të përfshira nga Covid-19 në Angli midis 2 janarit dhe 2 korrikut, 38,964 ishin njerëz të pavaksinuar.

Nga vdekjet totale të lidhura me Covid, 458 (rreth 0.9%) ishin të atyre që ndërruan jetë 21 ditë pas dozës së dytë të vaksinës.

Vetëm 256 vdekje të tjera (0.5%) ishin të personave që ishin vaksinuar plotësisht dhe kishin rezultuar pozitiv 14 ditë pas dozës së tyre të dytë.

Asnjë vaksinë nuk është 100% efektive kundër Covid-19, ndaj dhe autoritetet shëndetësore e kanë bërë të qartë se priten edhe vdekje nga individë të vaksinuar.

Zyra e Shëndetit Publik në Angli (PHE) ka vlerësuar se efektiviteti i dy dozave kundër shtrimit në spital të infektuar nga varianti Delta – që aktualisht është me  dominuesi i Mbretërisë së Bashkuar ka qenë rreth 94%.

Sidoqoftë, shifrat të hënën nënvizuan se rreziku i vdekjes që përfshin Covid-19 është vazhdimisht më i ulët për njerëzit që kanë marrë dy doza në krahasim me një dozë ose aspak të vaksinuar


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë