Ekspozite

Synime feministe

Ajo që i bën bashkë është gjinia. Më shumë se ajo artistike,  biologjike. Gra të arteve pamore në botën shqiptare, me karriera të vendosura në kontekste të ndryshme. Jo vetëm gjeografike, por edhe kohore, nga Sofia dhe Androniqi Zengo dhe frymën realiste tek artiste kontemporane me fame edhe jashtë territoreve shqiptare si Flaka Haliti apo Alketa Xhafa Mripa.

Dëshironi të VAZHDONI Së lexUARi artikullin?

Abonohu tani, është falas!

Më Shumë