Shkencë

Studimi: Si mund të ndryshohen vaksinat në varësi të ndryshimeve të viruseve

Krijimi i një vaksine fillon me gjetjen e përbërësve të duhur. Çdo agjent infektiv ka molekula, të quajtura antigjene, që sistemi imunitar mund t'i njohë dhe sulmojë. Kështu që shkencëtarët duhet të marrin në konsideratë me kujdes cilat antigjene duhet të futen në një vaksinë.

Dëshironi të VAZHDONI Së lexUARi artikullin?

Abonohu tani, është falas!


Më Shumë