Keshilla

Si të qëndroni të dashuruar me partnerin me kalimin e viteve

Pasioni dhe dashuria mund të jenë intensive: Nuk mund të ngopeni. Megjithatë, me kalimin e kohës, shkëndija e zjarrtë mund të zbehet.

Ndonjëherë, çiftet duken po aq të dashuruar dhe të tërhequr nga njëri-tjetri pas shumë vitesh sa ishin në fillim. Por herë të tjera, mund të duket sikur një çift është më shumë dy njerëz që thjesht zgjedhin të jetojnë së bashku sesa partnerë romantikë. Çfarë bën i pari ndryshe nga i dyti për të mbajtur zjarrin ndezur?

Gjithçka ka të bëjë me disa dallime kryesore në çiftet që “digjen” mirë pavarësisht viteve të tyre së bashku dhe moshave. Le të dëgjojmë disa këshilla se si të qëndrojmë të dashuruar dhe të mbetemi të tërhequr fizikisht nga një partner gjatë viteve.

1. Pamja fizike

E mbani mend si ishte kur u takuat për herë të parë? Ju ka të ngjarë të bëni përpjekje për pamjen tuaj të jashtme, sepse keni dashur që personi tjetër t'ju shohë si tërheqës. Çiftet me fuqinë për të ruajtur tërheqjen fizike ndaj njëri-tjetrit gjatë gjithë viteve, priren të mos ndalojnë kurrë përpjekjet për t'u dukur të këndshme për tjetrin. Kjo mund të nënkuptojë diçka aq të thjeshtë sa veshja e një lloji të caktuar veshjeje, sepse e dini se partneri juaj i pëlqen ose diçka më e përkushtuar, si puna për të qëndruar në formë.

2. Besimi dhe respekti

Të jesh në gjendje të mbështetesh te partneri për të përmbushur nevojat e tua dhe të kesh besim se ai do t'ju respektojë edhe kur nuk jeni pranë është e madhe. Nëse besimi dhe respekti humbasin, dashuria dhe tërheqja e humbur pothuajse gjithmonë pasojnë shpejt. Ndërsa besimi i prishur nuk është një gjë e pafundme, ai duhet të vihet në qendër të vëmendjes, të ndahet dhe të riparohet për të mirën e marrëdhënies.

3. Ndërvarësia

Çiftet që duken të ndërtuar për t'ia dalë mbanë jetës në harmoni dhe tërheqje të qëndrueshme varen nga njëri-tjetri për nevoja specifike, por dinë gjithashtu të festojnë dhe të përfitojnë nga dallimet e njëri-tjetrit.

4. Besimi

Vetëdija për pikat tuaja të forta dhe ajo që sillni në tryezë si individë është e rëndësishme në marrëdhëniet afatgjata. Ju të dy duhet të jeni të kënaqur me atë që jeni si njerëz dhe të kënaqeni duke ndarë atë vlerë të qenësishme në partneritet.

5. Aventurë dhe të qeshura

Rutina mund të shuajë dashurinë dhe tërheqjen. Nëse nuk argëtoheni kurrë së bashku ose nuk dilni nga përditshmëria e përditshme, shkëndija që kishit dikur mund të zbehet shumë shpejt. Në shumë raste, është e lehtë të harrosh pse ndiheshe i tërhequr nga dikush nëse nuk ndani kurrë përvoja të reja ose argëtim. Mos harroni: Në fillim lidhja juaj ishte e re, por gjithçka që keni përjetuar në çift ishte gjithashtu e re. Përpiquni të krijoni momente të reja së bashku për ta mbajtur bashkimin tuaj interesant./psychologytoday


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë