Jete & Stil

Shteti i parë europian që do të ofrojë transport publik falas

Estonia do të ofrojë transportin falas për të gjithë qytetarët e vendit .

Kjo skeme e re e transporti falas e cila është njoftuar nga zyrtarët para disa ditësh, do të hyjë në fuqi me datën 1 korrik.

Kryeqyteti i Estonisë, Talini ofron transportin falas për të gjithë banoret e vendit që prej vitit 2013, duke u bërë kështu kryeqyteti i parë europian , që i ofroi të gjithë  banorëve që udhëtojnë me autobusë, trena dhe tramvaje, transport falas.

Qëllimi i kësaj nisme është zvogëlimi i ndotjes nga makinat dhe trafiku i rënduar.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë