Komunitet

Shqiptarët e Kosovës nuk i ndal protesta e opozitës, fluks drejt Shqipërisë

Tirana dhe bregdeti shqiptar mbeten një destinacion i preferuar për shqiptarët e Kosovës, jo vetëm gjatë sezonit veror, por edhe për të kaluar fundjavën.

Pavarësisht njoftimit të opozitës për protestën e 26 majit, shqiptarët e Kosovës “nuk janë tutur” sic shprehen ata vetë, por fluksi i tyre për të hyrë në Shqipëri përmes Doganës së Morinës është shtuar edhe këtë fundjavë.

Mësohet se radhët në Morinë ishin të gjata dhe fluksi ishte i madh deri në mesditë. Policia kufitare ka punuar me procedurë të përshpejtuar, ndërsa vonesat e punimeve në doganë, që fatkeqësisht po bëhen në kulmin e fluksit, janë një tjetër pengesë për qarkullimin e automjeteve dhe mallrave nga Kosova në vendin tonë dhe anasjelltas.

Më Shumë