Drejtësia

GJKKO i kalon shtetit pronat e Emiljan Shegës, trafikant droge në Britani! Konfiskohen sipërfaqe toke dhe 1 apartament

Gazeta Si - Pronat dhe pasuritë e Emiljan Shegës, trafikant droge në Britani do t’i kalojnë përfundimisht shtetit shqiptar.

Gjykata e Posaçme e Apelit për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar, shpalli vendimin pas ankesës së Prokurorisë së Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar. Më herët, pronat e tij ishin bllokuar nga OFL.

Bëhet fjalë për një apartament dhe 5 sipërfaqe toke në pronësi të Shegës, i arrestuar dhe i dënuar me 10 vite burg si pjesë e një grupi kriminal që trafikoi drejt Mbretërisë së Bashkuar lëndë narkotike me vlerë 10 milionë paund.

Lënda narkotike asokohe u gjet e fshehur nën parketin e dyshemesë, të mbuluar me qilim, mbi të cilin ishte vendosur edhe një divan me qëllim maskimin e tyre.

Vendimi për konfiskimin është marrë nga trupa gjykuese me Nertina Kosova (kryesuese), Engert Pëllumbi (anëtar) dhe Saida Dollani (anëtare). 

Pasuritë e konfiksuara

1.Pasuria e llojit “Apartament”, me sipërfaqe 130 m2, {…}, në pronësi të Emiljan Shegës;

2.Pasuria e llojit “Kullotë”, me sipërfaqe 5667 m2, {…}, në bashkëpronësi të Emiljan Shegës dhe E.K.;

3.Pasuria e llojit “Kullotë”, me sipërfaqe 3782,6 m2, {…}, në bashkëpronësi të Emiljan Shegës dhe E.K.;

4.Pasuria e llojit “Kullotë”, me sipërfaqe 498,8 m2, {…}, në bashkëpronësi të Emiljan Shegës dhe R.K.;

5. Pasuria e llojit “Kullotë”, me sipërfaqe 17328,3 m2, {…}, në bashkëpronësi të Emiljan Shegës dhe R.K.;

6.Pasuria e llojit “Kullotë”, me sipërfaqe 7000 m2, {…}, në bashkëpronësi të shtetasve G.H. dhe M.K.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë