Jete & Stil

Qytetet më ushqimet më të shtrenjta në botë

Çmimet e ushqimeve ndryshojnë nga njëra zonë në tjetrën. Sidoqoft  në këtë artikull do të flasim për qytetet me ushqimet bazë më të shtrenjta në botë.

Bazuar në shportën mesatare të ushqimeve , duke përfshirë këtu produktet e konsumuara gjerësisht në Europë si psh buka, qumështi dhe pula, banka zvicerane UBS ka renditur qytete më të shtrenjta në botë për të ngrënë.

Institucioni financiar pranoi se kjo qasje është disi problematike duke thënë se “Një familje me tre fëmijë në Azi nuk ka gjasa të shpenzojë më shumë qumësht dhe mish se një familje në Europë”.

Më poshtë do të gjeni 11 qytete më të shtrenjta në botë për të ngrënë.

1.Paris, Francë

2.Taipei, Taivan

3.Kuala Lumpur, Malajzi

4.Çikago, SHBA

5.Nju Jork, SHBA

6.Oslo, Norvegji

7.Kopenhagen, Danimarkë

8.Tokio, Japoni

9.Seoul, Korea e Jugut

10.Zyrih, Zvicër

11.Gjenevë, Zvicër


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë