Jete & Stil

Do të udhëtoni? Këto qytete janë më shtrenjtët në botë

Nëse jeni duke kërkuar për një vakt të lirë, atëherë është mirë të shmangni Gjenevën.

Qyteti zviceran  është më i shtrenjti në botë  për nga ushqimi. Sipas raporit të  çmimeve dhe fitimeve të UBS Group AG për 2018, pas një sondazhi i cili renditi çmimet e qytetit global , duke pasur duke pasur nivelet më të larta, fuqinë blerëse dhe kohën e punës për të blerë mallra të përbashkët.

 Ndërkohë që shpenzimet  për ushqim në Gjenevë mund t’ju djegin gjepin, banorët e këtij qyteti janë mbajnë nivelet më të larta të fitimit  në mesin e 77 qyteteve të anketuara  nga UBS.

Lokaliteti francez-folës shërben si një qendër për bankierët privatë, tregtarët e mallrave dhe organizatat ndërkombëtare, përfshirë Kombet e Bashkuara, Bankën Botërore dhe Kryqin e Kuq.

Zyrihu, shtëpia e Gjerman – folësve në UBS Group AG dhe Credit Suisse Group AG, renditet e dyta për sa i përket fitimit të niveleve dhe në përgjithësi ishte qyteti më i shtrenjtë në botë.

Kjo është kryesisht për shkak të çmimeve të shërbimeve të tilla si  sallonet e bukurisë, ndihma shtëpiake dhe pastrimi  të cilat janë mesatarisht 20 për qind më të larta se në Gjenevë, s sipas raportit.

Ndërsa pajisjet elektronike si smartphonet, televizion dhe laptopë kushtojnë mesatarisht 16 për qind më shumë në Cyrih, krahasuar me Gjenevën, theksohet në raport.

Los Anxhelos, vendi i industrisë argëtuese globale,  zë vendin e katërt në nivelet e fitimit, ndërsa Miami  zë vendin e tretë.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë