Media Galeri

Ndryshimet klimatike, lumenjtë e Alaskës kthehen në ngjyrë portokalli

Dhjetëra lumenj dhe përrenj në Alaskë po kthehen në ngjyrë portokalli, një pasojë e mundshme e shkrirjes së akullit të përhershëm, zbulon një studim i ri.

Arktiku është rajoni me ngrohjen më të shpejtë në glob dhe, ndërsa toka e ngrirë poshtë sipërfaqes shkrihet, mineralet dikur të mbyllura në atë tokë tani po depërtojnë në rrugët ujore.

"Është një ndikim i paparashikuar i ndryshimit të klimës që po shohim në disa nga lumenjtë më të pacenuar në vendin tonë," tha Brett Poulin, autor i studimit dhe asistent profesor i toksikologjisë mjedisore në Universitetin e Kalifornisë, Davis.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë