Media Galeri

Muzetë që tregojnë të ardhmen

Kur mendoni për një muze, çfarë imagjinoni?  Ekspozime qelqi plot me dorëshkrime mesjetare? Statuja klasike dhe artefakte antike? Ose ndoshta kafshë pellushi dhe skelete dinosaurësh.

Ndërsa do të ketë gjithmonë një vend për ato depo tradicionale të historisë, kohët e fundit ka pasur një zhvendosje drejt një lloji tjetër muzeu – një muze që nuk ka frikë të përqafojë ndryshimin dhe teknologjinë.

Pavarësisht nëse ata janë në krye të rrugës me dizajne arkitekturore futuriste ose ekspozita interaktive të teknologjisë së lartë, këtu janë vetëm disa nga muzetë që po e vënë inovacionin përpara dhe në qendër.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë