Kosova

Kurti: Marrëveshja nuk po zbatohet për shkak të sjelljes destruktive të Serbisë

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka deklaruar se marrëveshja e dakorduar me Serbinë nuk po gjen zbatim në praktikë për shkak të sjelljes destruktive nga kjo e fundit.

Në konferencën “Kroacia Evropiane: Retrospektivë dhe Perspektivë” të mbajtur në Dubrovnik, Kurti ka theksuar rëndësinë e zbatimit të plotë dhe të pakushtëzuar të Marrëveshjes Bazike dhe Aneksit të saj.

“Në lidhje me raportet me Serbinë, ai tha se Kosova dhe Serbia tashmë kanë një marrëveshje të dakorduar me njohje reciproke de-facto në qendër, një arritje kjo e madhe e BE-së, por që nuk po gjenë zbatim në praktikë për shkak të sjelljes destruktive të Serbisë. Me këtë rast, ai ritheksoi rëndësinë dhe nevojën e zbatimit të plotë, të shpejtë dhe të pa kushtëzuar të Marrëveshjes Bazike dhe aneksit të saj”, ka bërë të ditur Qeveria e Kosovës.

Në këtë konferencë, Kryeministri Kurti ka përmendur edhe propozimin e tij të mëparshëm për një model të ri të bashkëpunimit rajonal të quajtur SEFTA, sipas modelit aktual të EFTA-EEA, që sipas tij do të shërbente si një baticë që ngre të gjashtë vendet e Ballkanit Perëndimor drejt Bashkimit Evropian.


Copyright © Gazeta “Si”


Lajme të lidhura

Më Shumë