Kosova

Kurti: Armatimi i madh i Serbisë tregon që ajo synon eskalimin

Nga Gazeta ‘Si’ - Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti nga Mbretëria e Bashkuar ku po merr pjesë në Konferencën e Mbrojtjes në Londër ka deklaruar se armatimi i madh i Serbisë tregon që ajo po synon eskalimin e situatës.

“Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, hapi konferencën duke nënvizuar kërcënimin e Rusisë dhe Serbisë. Ai tha se armatimi i madh i Serbisë është një tregues se ajo synon përshkallëzim, thuhet në një postim të organizatorëve të konferencës.

Më tej Kurti është shprehur se Kosova po bashkëpunon në çdo sferë me partnerët e saj, ndërsa Serbia me Rusinë, Kinën e Iranin.

“Ndërsa Republika jonë bashkëpunon në çdo sferë me partnerët e saj, si SHBA, Mbretërinë e Bashkuar dhe BE-në, Serbia intensifikon bashkëpunimin e saj me Rusinë, Kinën dhe Iranin”, ka thënë tutje Kurti.

Ai ka përmendur raportin e publikuar nga Instituti Ndërkombëtar Republikan, ku tregohet se 87 për qind e kosovarëve mbështesin politikën pro BE-së dhe pro perëndimit.

“Demokracia ka nevojë për siguri dhe siguri në mënyrë që të lulëzojë. Sipas një studimi të kryer nga Instituti Ndërkombëtar Republikan, 87% e Kosovës mbështesin politikën pro BE-së dhe pro perëndimit. Kjo është përqindja më e lartë e çdo vendi të Ballkanit Perëndimor”, ka thënë ai.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë