Lajme

Kreu i Dhomës së Noterëve: Veprimi i noteres, i ligjshëm

Pas betimit të Arta Vorpsit te noterja Miranda Xhemalçe ka reaguar edhe kryetarja e Dhomës së Noterëve, Mimoza Sadushi.
Ajo shprehet se noterja thjesht ka bërë detyrën dhe veprimet e saj janë të ligjshme.
Nga ana tjetër, Sadushi nuk ka dhënë një përgjigje konkrete nëse betimi i bërë nga Arta Vorpsi ka të njëjtën vlerë si te presidenti. Ajo shtoi se kjo duhet të zgjidhet nga ana e institucioneve.
“Noteria ka bërë vetëm detyrën. Çdo qytetar që paraqitet në zyrën e noterit me vullnetin e tij noteri është i detyruar t’i marrë deklarimin. Kjo është e ligjshme. Nëse ky veprim është i barasvlershëm si para presidentit për ketë nuk shprehem dot. Le ta zgjidhin institucionet”, mësohet të jetë shprehur ajo.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë