Jete & Stil

Hong Kongu, qyteti më i shtrenjtë në botë për emigrantët

Katër nga pesë qytetet më të shtrenjta në botë për emigrantët janë në Azi, sipas studimit të kostos jetesës.

Qyteti më i shtrenjtë në botë për emigrantët është cilësuar Hong Kongu, në anketën vjetore të kryer nga 209 shtete, ndërsa në vendin e dytë rënditet Tokio dhe Zyrihu.

Kjo anketë përfshinë shtete nga 5 kontinetet, ndërsa kjo matje bëhet duke krahasuar strehimin, transportin, ushqimin, veshmbathjen, mallrat shtëpiake dhe argëtimin.

Londra është rritur me 10 vende në vitin  e fundit, nga 29 deri më 19, duke e bërë atë një nga 20 qytetet më të shtrenjta në botë për emigrantët. Singapori dhe Seuli renditen nga pesë vendet e para, e cila do të thotë se katër nga pesë qytetet më të shtrenjta në botë për emigrantët ndodhen në Azi. Ndërkohë, Birmingham është rritur 19 vende, ndërsa Aberdeen është ngjitur në 12 vende.

Ja cilët janë 10 vendet më të shtrenjta për emigrantët:

Hong Kong

Tokyo

Zurich

Singapore

Seoul

Luanda

Shanghai

Ndjamena

Beijing

Bern

Ndërsa sondazhi tregoi se qytetet më pak të shtrenjta në mbarë botën janë Tashkenti në Uzbekistan, Tunisi në Tunizi , dhe Bishkek i Kirgistanit .

Më Shumë