Para

Guvernatori i Bankës Britanike: Investitorët në kriptomonedha duhet të përgatiten për humbjen e plotë të parave

“Kriptomonedhat nuk kanë vlerë të brendshme dhe investitorët e tyre duhet të jenë të përgatitur të humbin të gjitha paratë.”- tha Guvernatori i Bankës së Anglisë, Andrew Bailey.

Monedhat digjitale si bitcoin, eter apo dogecoin kanë qenë në rritje këtë vit, duke kujtuar disa investitorë të flluskës së kripto 2017, kur bitcoin shkoi deri në 20.000 dollarë vetëm për të zhytur deri në 3,122 dollarë një vit më vonë.

I pyetur në një konferencë shtypi në lidhje me rritjen e vlerës së kriptovalutave, Bailey tha: “Ata nuk kanë asnjë vlerë të brendshme. Kjo nuk do të thotë të thuash se njerëzit nuk u japin vlerë atyre, sepse ata mund të kenë vlerë të jashtme. Por ato nuk kanë ndonjë vlerë të brendshme.

E them përsëri shumë troç. Blijini ato vetëm nëse jeni gati të humbni të gjitha paratë tuaja”.

Deklarata e Bailey përforcon paralajmërimin e bërë më parë nga Autoriteti i Sjelljes Financiare të Mbretërisë së Bashkuar (FCA).

Sipas këtij autoriteti: “Investimi në kripto-grupe, ose investime dhe huadhënie të lidhura me to, në përgjithësi përfshin marrjen e rreziqeve shumë të larta me paratë e investitorëve”. Madje u theksua se, “nëse konsumatorët investojnë në këto lloje të produkteve, ata duhet të jenë të përgatitur të humbin të gjitha paratë e tyre”.

Bailey ka qenë një mosbesues ndaj kriptos që nga viti 2017 kur deklaronte se investimi në kriptomonedha është i rrezikshëm.

Bitcoin është rritur mbi 90% deri më tani, pjesërisht falë interesit në rritje nga investitorët institucionalë dhe blerësit e korporatave të tilla si Tesla.

Firma e makinave elektrike bleu bitcoin me vlerë 1.5 miliardë dollarë në fillim të këtij viti dhe vlera e zotërimeve të saj që atëherë është rritur në gati 2.5 miliardë dollarë.

Burimi: CNBC


Copyright © Gazeta “Si”


Lajme të lidhura

Më Shumë