Komunitet

Franca kunder azilit, miraton ligjin e ri

Asambleja Kombetare Franceze, foto AFP

Emigrantet e paligjshem mes tyre dhe shqiptaret humbin shpresat per te perfituar azil ne France. Deputetet franceze i dhane driten jeshile pr.ligjit kunder azilit dhe emigracionit ne shtetin e tyre. Asambleja Kombetare Franceze, pas 7 diteve debat miratoi ligjin e ri me 228 vota pro, 139 kunder dhe 21 abstenim, duke shuar shpresat e azilkerkuesve. Sipas Qendres franceze te Refugjateve, shqiptarët renditen të parët për azil në Francë për vitin 2017 me 7630 azilkërkues dhe lanë pas afganët me 5987, shtetasit nga Haiti me 4486. 


Copyright © Gazeta “Si”

Të gjitha të drejtat e këtij materiali janë pronë ekskluzive dhe e patjetërsueshme e Gazetës “Si”, sipas Ligjit Nr.35/2016 “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e tjera të lidhura me to”. Ndalohet kategorikisht kopjimi, publikimi, shpërndarja, tjetërsimi etj, pa autorizimin e Gazetës “Si”, në të kundërt çdo shkelës do mbajë përgjegjësi sipas nenit 179 të Ligjit 35/2016.

Më Shumë