Ekonomi

Duhani më i lirë, bien çmimet e produkteve të importit

INSTAT ka raportuar se Indeksi i Çmimeve të Importit në tremujorin e dytë 2019, shënoi ulje me 0,8 % krahasuar me tremujorin e dytë të vitit 2018 dhe ulje me 0,6 % krahasuar me tremujorin e mëparshëm.

Çmimet e importit të produkteve në seksionin “Industria përpunuese”, e cila zë peshën më të madhe në vlerën e importeve, kanë shënuar ulje me 1,2 %.

Brenda këtij seksioni ulja më e madhe e çmimeve vërehet në produktet e aktivitetit “Prodhimi i produkteve të duhanit” me 8,0 %, pasuar nga aktivitetet “Prodhimi i tekstileve” me 6,6 %, “Prodhimi i makinerive dhe pajisjeve p,k,t” me 3,5 %, etj.

Nga ana tjetër çmimet në aktivitetin “Përpunimi i koksit dhe rafineria e nënprodukteve të naftës” kanë shënuar rritje me 5,4 %, pasuar nga grupi “Prodhimi i pajisjeve elektrike” me 4,7 %.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë