Sociale

DiCaprio në mbrojtje të lumit Vjosa

Fushatës për mbrojtjen e lumit Vjosa nga ndërtimi i heceve i është bashkuar edhe aktori i i Hollywoodit Leonardo DiCaprio.
Në një postim në faqen e tij zyrtare në rrjetin social Instagram ai ka shkruar mbi faktin se lumi do të shfrytëzohet për energji elektrike dhe kjo do të dëmtojë ekosistemin.
“Lumi i Vjosës rrjedh nga shpatet e malit Pindu në Greqi dhe derdhet në brigjet e detit Adriatik. Qeveria Shqiptare ka planifikuar një projekt që Vjosa të prodhojë sa më shumë energji elektrike për një nga vendet më të varfëra të Europës duke patur qëllim ndërtimin e 8 HEC-eve përgjatë rrjedhës së saj. Gjatë një studimi vendosin në pikëpyetje rolin fuqizimit përmes ujit. Shumë kritikë thonë se përfitimet e HEC-eve janë të mbivlerësuara. Por ato bllokojnë rrjedhën natyrale të lumenjve dhe ndryshojnë përbërjen kimike të tyre” ka shkruar aktori.

https://www.instagram.com/p/B4ShcDzFnOc/?utm_source=ig_web_copy_link

Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë