Drejtësia

Apeli i GJKKO lë në fuqi konfiskimin e pasurive të bosit të drogës, Eldi Dizdari

Gazeta Si- Apeli i GJKKO ka lënë në fuqi konfiskimin e pasurive të trafikantit shqiptar të shpallur në kërkim ndërkombëtar nga Interpoli, Eldi Dizdari, i cili dyshohet se fshihet në Dubai dhe i shpallur në kërkim ndërkombëtar nga Interpoli shqiptar.

Sipas të dhënave të dërguara nga letërporosia italiane rezulton se organizata kriminale ku bën pjesë Eldi Dizdari, nga viti 2015 e në vazhdim ka trafikuar në disa raste kokainë. 35-vjeçari ka ankimuar vendimin e GJKKO-së për konfiskimin e pasurive, por Apeli e ka lënë në fuqi.

Në arsyetimin e tij për këtë vendim, Apeli thotë se Eldi Dizdari rezulton të jetë të shpallur në kërkim ndërkombëtar nga Interpol Roma për trafikimin e sasive të mëdha të lëndëve narkotike, përmes një organizate kriminale.

Kështu, Apeli la në fuqi vendimin e shkallës së parë i cili vendosi të konfiskojë dhe të kalojë në llogaritë e shtetit pronat:

Pasuria e llojit “Njësi”, e ndodhur në Zona Kadastrale nr.8160, Rruga “Bajram Curri”, Tiranë, me sip. totale 198.1m2, në pronësi të shtetasit Denis Matoshi;

Pasuria e llojit “Garazh”, e ndodhur në Zona Kadastrale nr.8160, Rruga “Bajram Curri”, Tiranë, me sip. totale 14.3m2, në pronësi të shtetasit Denis Matoshi;

Pasuria e llojit “Truall”, me sipërfaqe 5269 m2, Zona Kadastrale nr.8160, rruga “Dervish Hima”, Tiranë, pjesa takuese 2163/30000, në pronësi të shtetasit Denis Matoshi, pasuri që është në bashkëpronësi.

Të drejtën e shtetasit Denis Matoshi, për të përfituar vlerën e shpronësimit nga Komisioni i Posaçëm për Shpronësim për shpronësimin në pasurinë me nr. 6/380, Zona Kadastrale nr.8160, rruga “Dervish Hima”, si bashkëpronar në këtë pasuri në pjesë takuese 120005/1680000, me vlerë paraprake të shpronësimit 8.180.125.82 lekë.

Shuma e parave prej 40 000 (dyzetë mijë) Euro, ndodhur në llogarinë bankare të noterit;

Pasuria e ndodhur në Zona Kadastrale nr.8310, Rruga “Gjergj Legisi”, Tiranë, e llojit “Apartament” me sip. totale 65.32m2, në pronësi të shtetasit B.Sh.


Copyright © Gazeta “Si”


Lajme të lidhura

Më Shumë