Shendet

900 të vaksinuar në Itali s’marrin dot “Green Pass” sepse ishin pjesë e një… eksperimenti

900 të vaksinuar në Itali që morën pjesë si vullnetarë në provën për vaksinën italiane Rei Thera e realizuar nga Instituti Italian i Sëmundjeve Infektive në Romë (edhe pse kanë antitrupa) nuk do të përfitojnë nga certifikata jeshile apo “Green Pass” e shumëpritur sepse vaksina e tyre nuk është miratuar kurrë nga organet rregullatore.

Edhe pse vaksina është në fazën e tretë të klinikës, ajo nuk dihet se kur (dhe nëse) do të miratohet nga organet rregullatore si EMA apo Aifa

Në mars, megjithatë, 900 vullnetarë që u vunë në dispozicion të shkencës sigurisht që nuk e dinin se tre muaj më vonë do tu nevojitej një Green Pass për të lëvizur dhe kryer aktivitete të shumta: ata vullnetarë, në çdo rast, tashmë kanë antitrupa kundër Covid dhe sot ata e gjejnë veten në një udhëkryq, shkruan Il Giornale.it

Të vaksinuar, por pa liri

Shkuarja me pushime, udhëtimi për punë, pjesëmarrja në një ceremoni, por edhe thjesht hyrja në teatër ose stërvitja në palestër do tu kërkojë atyre një tampon negativ.

"Vullnetarët që morën pjesë në studim morën një ilaç eksperimental, për të cilin teknikisht nuk mund të lëshohet një certifikim. Kur filloi studimi, kalimi i gjelbër nuk ishte parashikuar, ndryshimet në progres ishin të nevojshme duke pasur parasysh ecurinë e pandemisë. Sidoqoftë, vullnetarët që morën pjesë në fazën e 2-të kanë patur rezultate optimale, të krahasueshme me vaksinat e aprovuara dhe tani si ReiThera dhe ne po i kërkojmë institucioneve për të mbështetur vullnetarët në mënyrë që ata të kenë njohje ", tha Sebastiano Leone, Drejtor Mjekësor i Njësisë Operative të Sëmundjeve Infektive të Avellinos që së bashku me stafin e tij, ishte personalisht i përfshirë në rekrutimin dhe regjistrimin e disa prej 900 vullnetarëve.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë