Shendet

YouTube ndalon reklamat e antivaksinimit

Shumë kanale në YouTube që mbështesin teoritë e konspiracionit kundër vaksinimit nuk do të marrin më para nga reklamat.

Të premten, YouTube ndaloi reklamat në kanale që promovojnë ide të tilla. Organizata Botërore e Shëndetësisë tha se reklamat kundër vaksinave ishin një në “10 kërcënimet globale për shëndetin” në vitin 2019. Faqja e ndarjes së videos tha se mori këtë hap sepse shumë nga kanalet anti-vaksinave po promovonin se sa të dëmshme ishin vaksinat.

“Çdo keqinformim mbi temat mjekësore është shqetësuese,” thuhej në një deklaratë nga You Tube.

Krahas vendimit për heqjen e reklamave, You Tube tha se po përpiqej gjithashtu të bënte më të lehtë “përmbajtjen më autoritative” për të gjetur përfitimet e vaksinimit dhe gjithashtu po ndalonte videot kundër vaksinave që shfaqen në listat e rekomandimeve. Gjithashtu po planifikonte të krijonte panele informacioni së bashku me burimet ku njerëzit mund të kontrollojnë ndikimet dhe ndikimet për vetën e tyre.
Këshilltarja kryesore ne departamentin e shëndetësisë në Angli, Dame Sally Davies kritikoi mediat sociale për ushqyerjen e frikës ndaj vaksinave.

Mashtrimet rreth rreziqeve të vaksinave nga mediat sociale, është një ndër arsyet që prindërit nuk po vaksinojnë fëmijët e tyre.

“Madje jo vetëm njerëzit e thjeshtë, edhe shumë të famshëm janë ndikuar nga këto reklama”, tha ajo më tej.

 

Më Shumë