Teknologji dhe Inovacion

WhatsApp sjell veçori të reja

WhatsApp ka prezantuar disa veçori të reja javën e kaluar, duke përfshirë aftësinë për të bllokuar mesazhet dhe zërin nga një person në WhatsApp ndërkohë që jeni në një thirrje në grup.

Kjo veçori duket e dobishme jo vetëm për të hequr zërin e njerëzve që harrojnë ta bëjnë vetë, por edhe nëse jeni në të njëjtën dhomë me dikë që është gjithashtu në telefon dhe nuk dëshironi të dëgjojë çfarë po thuhet.

Ndërsa disa aplikacione konferencash, si Zoom dhe Microsoft Teams, lejojnë personat që e kanë hapur bisedën të heqin zërin e të gjithë pjesëmarrësve (ose të veçantë), ato nuk ofrojnë një mënyrë që përdoruesit individualë të heqin zërin e kujtdo që duan gjatë një telefonate. Kjo veçori ofron një nivel të ri kontrolli që ndoshta ruhet më së miri për takime kaotike që përfshijnë deri në maksimum tetë persona në telefonata me video ose deri në 32 në telefonata zanore.

Përveç veçorisë së re të ‘mute’, WhatsApp tani ju lejon të dërgoni mesazhe me njerëz të caktuar gjatë një telefonate në grup, ndoshta nëse të bëni një shaka që nuk duhet të dëgjohet nga i gjithë grupi. WhatsApp po nxjerr gjithashtu një veçori të re që do t'ju njoftojë kur dikush i ri po i bashkohet një telefonate pasi ajo tashmë ka filluar.

Në fillim të javësh që kaloi, WhatsApp dha mundësinë për përdoruesit e Android për të transferuar historitë e tyre të bisedave në iPhone pasi kompania fillimisht filloi t'i lejonte përdoruesit të transferonin të dhënat e tyre nga iPhone në Android vitin e kaluar.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë