Teknologji dhe Inovacion

WhatsApp po rishkruan politikën e privatësisë

Pas një hetimi, Komisioneri irlandez i mbrojtjes së të dhënave lëshoi ​​një gjobë prej 225 milion euro për WhatsApp, e dyta më e madhe në histori dhe urdhëroi WhatsApp të ndryshojë politikat e saj.

WhatsApp ka apeluar kundër gjobës, por po ndryshon dokumentet e saj të politikave në Europë.

Megjithatë, zëdhënësit e WhatsApp kanë këmbëngulur se asgjë në lidhje me shërbimin aktual nuk po ndryshon.

Në vend të kësaj, ndryshimet janë krijuar për të "shtuar detaje shtesë rreth praktikave tona ekzistuese" dhe do të shfaqen vetëm në versionin europian të politikës së privatësisë, i cili tashmë është i ndryshëm nga versioni që zbatohet në pjesën tjetër të botës.

“Nuk ka asnjë ndryshim në proceset tona apo marrëveshjet kontraktuale me përdoruesit dhe përdoruesve nuk do t'u kërkohet të bien dakord për asgjë ose të ndërmarrin ndonjë veprim për të vazhduar përdorimin e WhatsApp”, tha kompania, duke njoftuar ndryshimin. Politika e re hyn në fuqi menjëherë.

Në janar, përdoruesit e WhatsApp u ankuan për një përditësim të kushteve të kompanisë që shumë besonin se do të rezultonte në ndarjen e të dhënave me kompaninë mëmë Facebook, e cila tani quhet Meta.

Shumë menduan se refuzimi për të rënë dakord me termat dhe kushtet e reja do të rezultonte në bllokimin e llogarive të tyre.

Në realitet, shumë pak kishte ndryshuar. Sidoqoftë, WhatsApp u detyrua të vononte ndryshimet e saj dhe të kalonte muaj duke luftuar perceptimin e publikut për të kundërtën.

Gjatë ‘debatit’ miliona përdorues shkarkuan konkurrentët e WhatsApp si Signal.

Duke shkruar për ndryshimet e reja të kërkuara nga Komisioneri Irlandez i Mbrojtjes së të Dhënave (DPC), WhatsApp pati një reagim.

"Ky përditësim nuk ndryshon mënyrën se si ne përpunojmë, përdorim ose ndajmë të dhënat e përdoruesit me askënd, përfshirë Meta-n, dhe as nuk ndryshon mënyrën se si ne e operojmë shërbimin tonë", shkroi WhatsApp.

Dhe "përdoruesve nuk do t'u kërkohet të pajtohen me ndonjë gjë të re ose të ndërmarrin ndonjë veprim në mënyrë që të vazhdojnë të përdorin WhatsApp”.

Kompania gjithashtu theksoi se shërbimi i saj është dhe vazhdon të jetë i koduar, që do të thotë se mesazhet mund të lexohen vetëm nga dërguesi dhe marrësi.

Politika e re e privatësisë përmban shumë më shumë informacion rreth asaj se çfarë bëhet saktësisht me informacionin e përdoruesve dhe se si WhatsApp punon me Meta, kompaninë mëmë për WhatsApp, Facebook dhe Instagram.

Burimi: BBC. Përshtati: Gazeta "Si"


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë