Teknologji dhe Inovacion

WhatsApp do t’i lejojë përdoruesit të modifikojnë mesazhet brenda 15 minutave

WhatsApp ka njoftuar një veçori redaktimi për të lejuar përdoruesit të ndryshojnë mesazhet deri në 15 minuta pasi ato janë dërguar.

Shërbimi i mesazheve në pronësi të Meta ka filluar të përhapë funksionin e redaktimit globalisht dhe ai duhet të bëhet i disponueshëm për të gjithë përdoruesit në javët e ardhshme, tha platforma në një postim në blog.

Mesazhet që janë redaktuar do të kenë një njoftim "të redaktuar" të shfaqur pranë tyre, megjithëse historia e redaktimit nuk do të shfaqet kështu që një përdorues nuk mund të shikojë se çfarë thoshte mesazhi përpara se të ndryshohej.

Funksioni mund të aktivizohet duke shtypur poshtë një mesazh dhe duke zgjedhur "redakto" nga menyja që shfaqet.

Më parë, mënyra e vetme për të korrigjuar një mesazh të dërguar me nxitim ose që përmbante një gabim ishte fshirja e tij dhe dërgimi i një mesazhi të ri, me marrësit të paralajmëruar për faktin se mesazhi është hequr duke u zëvendësuar me frazën: "Ky mesazh u fshi".

“Nga korrigjimi i një gabimi të thjeshtë drejtshkrimor deri tek shtimi i kontekstit shtesë në një mesazh, ne jemi të ngazëllyer t'ju sjellim më shumë kontroll mbi bisedat tuaja. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shtypni gjatë një mesazh të dërguar dhe të zgjidhni 'Redakto' nga menyja deri në 15 minuta më pas, "tha WhatsApp.

Aplikacionet konkurruese si Telegram dhe Signal tashmë i lejojnë përdoruesit të modifikojnë mesazhet, ndërsa Twitter krijoi mundësinë për të redaktuar tweet-e për përdoruesit e përzgjedhur vitin e kaluar. 

Facebook, gjithashtu në pronësi të Metës, filloi të përdorë aftësinë për të redaktuar postimet dhe komentet rreth një dekadë më parë. 

Platforma e saj tjetër e mediave sociale Meta Instagram lejon përdoruesit të modifikojnë postimet, por jo komentet.

Burimi: The Guardian/Përshtati Gazeta Si


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë