Shendet

Video/ 10 masat kundër Covid-19

Ministria e Shëndetësisë me anë të një videoje tregon 10 masat që duhen për t’u ndjekur për t’u mbrojtur nga koronavirusi.
Larja e shpeshtë e duarve, mos prekja e syve e hundës dhe gojës me duar, si dhe mbulimi i gojës dhe hundës me shami kur teshtin janë disa nga rregullat bazë.
Gjithashtu kërkohet shmangia e kontaktit të afërt me personat e prekur nga infeksionet respiratorë akute. Një kërkesë kryesore është që shtetasit që mendojnë se janë të prekur nga gripi të mos marrin antibiotikë pa u konsultuar më parë me mjekun, i cili duhet të jetë ai që të lëshojë recetën për mjekimin. Ndër rregullat e tjera pastrimi i ambienteve ku banojnë e punojnë me dizinfekant me bazë klori apo alkooli.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë