Bota

Ukraina dhe Moldavia një hap larg BE, miratohet statusi i vendit kandidat

Gazeta Si - Parlamenti Europian ka miratuar rezolutën për t’i dhënë Ukrainës dhe Moldavisë statusin e vendit kandidat për në Bashkimin Europian.

PE ka vendosur me 529 vota që ishin në favor të Ukrainës, 45 kundër dhe 14 vota ishin abstenim.

Me këtë hap, i kërkohet Këshillit Europian që t’i jepet menjëherë statusi i vendit kandidat dy vendeve fqinje me Rusinë, që do të thotë e janë shumë pranë anëtarësimit në BE.

Procedura e shpejtë europiane u bë për shkak të luftës së Rusisë në Ukrainë.

Raporti tregon gjithashtu vullnetin e Dhomës për t’i dhënë statusin Gjeorgjisë, pasi të jenë përfunduar reformat e nevojshme.

Deputetët pohojnë se “në kontekstin e luftës brutale ruse të agresionit kundër Ukrainës, kjo zgjedhje do të tregonte lidership, vendosmëri dhe largpamësi”.


Copyright © Gazeta “Si”


Lajme të lidhura

Më Shumë