Keshilla

Truket e vogla për të joshur një burrë

Të ngjallësh interesin e një partneri të mundshëm është një art delikat…, por jo aq shumë.
Le ta pranojmë: joshja e një mashkulli që na intereson mund të jetë një punë e ndërlikuar. Ndonjëherë, mënyra më e mirë është thjesht të jesh vetvetja dhe të presësh që njeriu i duhur të shfaqet në horizont: por kur na duket se fati ka nevojë për ndonjë ndihmë, për shembull kur dalim me shqoërinë dhe takojmë dikë që na pëlqen, ne mund të përpiqemi të përdorim disa taktika të inkurajimit. Ja disa strategjitë të vogla joshëse që mund të përpiqemi t'i zbatojmë.
Çështje interesash: fillojmë nga sytë - Nëse në shoqëri duam të tërheqim vëmendjen e një djali, hapi i parë është të flasim me të dhe ta shikojmë drejt e në sy. Kini kujdes: kjo nuk do të thotë të fiksohemi gjatë gjithë kohës. Sidoqoftë, kontakti vizual duhet të krijohet dhe të mbahet gjatë bisedës. Kur ai flet, ne e dëgjojmë duke treguar interesin tonë, madje duke përdorur gjuhën e trupit. Për shembull, ne mund të afrohemi pak drejt tij. Nëse ai reagon duke u tërhequr, ne rivendosim distancën; nëse gjithçka është mirë, ne kemi ndërmarrë një hap të mirë.
Zgjedhim look-un e duhur - Veshja e duhur është thelbësore: i thoni po një pamjeje të kuruar; por jo rrobave që janë shumë provokuese dhe agresive, të paktën nëse nuk i njohim të gjithë njerëzit në grup. Është gjithashtu mirë të vishni diçka të butë dhe të këndshme. Kjo nuk do të thotë të heqim dorë nga ajo që na pëlqen të veshim: është vetëm një sugjerim i përgjithshëm. Gjëja e rëndësishme është të ndihemi të qetë, pavarësisht rrobave: u thoni po minifundeve, nëse jemi tipi që mbajmë të tillë, por mund të vishni edhe xhinse dhe bluzë nëse ndiheni mirë.
Vetëvlerësim para së gjithash - Burrat vlerësojnë një grua që është e sigurt në vetvete. Ky aspekt i personalitetit zakonisht konsiderohet shumë tërheqës dhe është i barasvlershëm me bukurinë fizike. Në bisedë, ne duhet të mbështesim mendimet tona me bindje, por pa e tepruar: të tregohemi të përgatitur dhe plot interesa nuk do të thotë të kemi gjithmonë fjalën e fundit. Një qëndrim i tillë do të na shndërronte në një të ashtuquajtur ‘di gjithçka’ dhe me rezultate vërtet katastrofike.

Foto ilustruese


Të shijosh ushqimin - Meshkujt zakonisht pëlqejnë një femër që në tryezë di të shijojë pjatat siç duhet. Nëse jemi në darkë duhet të porosisim atë që na pëlqen dhe të shmangim të ngrënit marramendës. Mbi të gjitha, ne kujdesemi për pjatën tonë pa kritikuar të tjerët. Nëse ne kemi bërë një zgjedhje specifike ushqimore, për shembull nëse jemi vegjetarian, mund të bisedojmë për të, por pa komentuar zgjedhjet e të tjerëve.
Të flirtosh me shije - Nëse ai duket se reagon mirë dhe tregon interes për ne, ne mund të shkojmë pak më tej, por gjithmonë gradualisht dhe me kujdes, të paktën në fillim. Gratë e nënvlerësojnë rëndësinë e gjuhës së trupit, ndërsa burrat janë shumë të ndjeshëm ndaj këtij lloji të sinjaleve: buzëqeshni shpesh, prekni flokët, ose përtypni buzët, luani me një xhevahir ose me një jakë këmishe, pasi këto janë të gjitha indikacione që tregojnë interesin tonë. Nëse jemi në shoqërinë e një njeriu që na intereson, ne shmangim qëndrimet “e mbyllura”, siç janë kalimi i krahëve në gjoks dhe lakimi i shpinës dhe shpatullave. Përkundrazi, një qëndrim i drejtë dhe me një buzëqeshje të bukur që ndriçon shikimin, janë karta fituese.
Kontakti fizik - Nëse sinjalet që marrim janë inkurajuese, ne jemi të autorizuar të përpiqemi të shkurtojmë distancat dhe të kërkojmë kontakt fizik. Me kujdes, në fillim, dhe duke e bërë atë të duket si një gjest i rastësishëm dhe i shpejtë: ne mund të përpiqemi të prekim krahun e tij, ose gishtat e njërës dorë. Nëse ai e merr mirë dhe i përgjigjet gjestit, ne gjithashtu mund të lançojmë dhe të provojmë teknikën e “këmbës” nën tryezë. Mesazhi në këtë pikë do të jetë i qartë.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë