Ngjarje

Titaniku po shkatërrohet në thellësi të oqeanit, ekspedita e parë pas 14 vitesh (VIDEO)

Anija gjigante, Titanik e dergjur prej 108 vitesh në fundin e oqeanit Atlantik ka qenë sërish objekt i një studimi të një grupi shkencëtarësh kanadez.

Kjo ishte ekspedita e parë pas 14 vitesh që i shkoi kaq pranë. Nga kjo ekspeditë janë parë disa pjesë të anijes që janë rrënuar. Kripa dhe bakteret janë duke e rrënuar gjigantin Titanik.

Shumë pjesë të anijes janë shkatërruar tashmë dhe grupi eksplorues thotë se shpejt do të kemi edhe rrënimin total edhe të direkut të Titanikut.

Anija Titanik e konsideruar si e papërmbytshme, u nis në lundrimin e saj të parë dhe të fundit në 14 prillin e vitit 1912, por u përplas me një ajsberg që solli fundosjen e saj.

 

Më Shumë