Filma

“The New Pope”, episodi i ri i serialit të Paolo Sorrentino

‘Papa i ri’ i John Malkovich duhet të luftojë kundër një pjese të personalitetit të tij që nuk është saktësisht ‘i shenjtë’, ndërsa ai i vjetri i Jude Law zgjohet nga koma.
“Të gjithë duhet ta dinë se kush është Papa i ri: nuk është kotësi, është një domosdoshmëri”, thotë John Malkovich ndërsa Gjon Pali III, i zgjedhuri pas Pius XIII, me emrin Jude Law, hyri në gjendje kome në fund të Papës së Ri.

Nëse episodi i parë i serialit të ri nga Paolo Sorrentino tregoi gjendjen e ëndërruar të Lenny Belardo (me pantofla të bardha në plazh), këto imazhe të reja përqendrohen në personazhin e Malkovich, i cili në disa skena zbret rëndë me eyeliner dhe duhet të luftojë kundër një pjese të personalitetit të tij që nuk është ‘i shenjtë’ siç do të kërkonte roli i tij. Të paktën derisa Pius XIII të zgjohet.
‘Papa i Ri’ do të vijë në janar. Në kastet do të kthehen Silvio Orlando, Javier Cámara, Cécile de France, Ludivine Sagnier, Maurizio Lombardi. Karakteristikat e reja përfshijnë Henry Goodman, Ulrich Thomsen, Mark Ivanir, Yuliya Snigir dhe Massimo Ghini, si dhe dy yje të ftuar: Sharon Stone dhe Marilyn Manson.
“The Young Pope”, është një serial televiziv dramë e krijuar dhe e drejtuar nga Paolo Sorrentino për Sky Atlantic, HBO, dhe Canal +. Seriali interpreton Jude Laëwsi Papa Pius XIII përçarës dhe Diane Keaton si konfidante e tij, në një Vatikan të mbushur me intriga.
Premiera botërore e “The Young Pope” ishte më 3 shtator 2016 në Festivalin Ndërkombëtar të 73-të të Filmit në Venecia, ku dy episodet e para u shfaqën jashtë konkursit.
“The Young Pope” fillimisht u krijua si miniserial dhe u tregtua si i tillë sidomos në Shtetet e Bashkuara.

 

Më Shumë