Lojra me Dore

Tenis, turneu i rëndësishëm “Roland Garros” spostohet në vjeshtë

Federata Franceze e Tenisit vendosi ta organizojë edicionin 2020 të “Roland Garros” nga 20 shtatori në 4 tetor, për shkak të emergjencës nga Koronavirusi. “Askush nuk është në gjendje të parashikojë si do të jetë situata më 18 maj. Masat e marra aktualisht në vendin tonë na e bëjnë të pamundur vazhdimin e punës për organizimin e turneut dhe nuk jemi në gjendje që ta zhvillojmë atë sipas datave të parashikuara”, – shkruhet në njoftimin zyrtar të Federatës Franceze të Tenisit për shtyrjen e njërit prej turneve më të rëndësishëm të tenisit botëror.

Parësore në këtë moment është mbrojtja e shëndetit të të gjithëve, kështu që është e arsyeshme kjo shtyrje, pasi më parë duhet luftuar kundër COVID-19. Turneu më prestigjioz në botë në dheun e kuq shtyhet kështu për në vjeshtë, por nuk anulohet. Vetëm dy luftërat e 1900-ës e kanë bërë të pamundur zhvillimin e “Roland Garros”. Nuk është zhvilluar ky turne në vitet 1915-1919, kur quhej ende “France Open”, si dhe në vitet 1940-1945. Janë 11 edicione, kurse tani ka vetëm një shtyrje.

Më 18 maj ishte programuar fillimi i ndeshjeve kualifikuese të turneut. Por pandemia e ka bërë situatën të paparashikueshme dhe organizimi i turneut nuk mund të ecë përpara. Tashmë është lënë takim për në fund të shtatorit, menjëherë pas mbylljes së “US Open”. Me shumë mundësi, spostimi i turneut francez do të krijojë një kalendar të ri të tenisit botëror, që do të zbulohet shumë shpejt. Për momentin, janë të konfirmuar turnetë ndërkombëtarë të Italisë dhe Uimbëlldonit.

Më Shumë