Arredim

Stili minimalist

Metoda e organizimit të Marie Kondo njihet si metoda KonMari, dhe përbëhet nga grumbullimi i të gjitha sendeve, një kategori në të njëjtën kohë dhe pastaj mbajtja e vetëm atyre gjërave që ju nevojiten.

Kjo praktikë eshtë e përhapur në Japoni, ku njerëzit janë të nxitur nga dëshira për thjeshtësi.

Është më e më mirë të jesh minimalist, dhe për shkak se Japonia preket vazhdimisht  nga tërmetet, gjysma e dëmtimeve vijnë nga objektet  e tepërta që ndodhen në ambientin e shtëpisë.

Në Japoni, disa dhoma gjumi janë aq bosh, sa që ata as nuk kanë shtretër.
Çfarë mban një mbajtës në frigoriferin e një Japonezi? Jo shume.
 Një banjë e thjeshtë
Çdo gjë ka vendin e vet.
Vetëm një lugë dhe një pirun janë të nevojshme.
Dysheku ka vend edhe në garderobë
Mobiliet e vetme në këtë dhomë  ndjenje janë një karrige dhe një tavolinë.
Por nganjëherë as edhe një karrige.
Bëhet fjalë për vetëm objekte të thjeshta ...
  ... por kjo nuk do të thotë se ata nuk mund të jenë të bukura
Mungesa e mobilieve do të thotë më shumë hapësirë për t’u shtrirë.
Vetëm në ndriçues në kuzhinën tuaj
Kjo llambë është thjesht një rreth të bardhë.
Për shkak se nuk ka shumë sende në radhë të parë, ato që ju duhet janë të lehta për t'u gjetur.
Lehtësisht të arritshëm.
Objekti i varur në grepa të thjeshta është një strategji e pastër dhe e përhapur e magazinimit në mesin e minimalistëve.
Një pjesë e filozofisë minimaliste është mbajtja së bashku e objekteve të njëjta
Kjo është një mënyrë për të thjeshtësuar jetën tuaj …
… dhe mendjen tuaj.
Çdo objekt ka vendin e vet dhe qëllimin …
...por ndonjëherë minimalism do të thotë të mos mbajnë një edhe leckë.
Nuk ka asgjë që të të shpërqendron
Dritaret dhe perdet nuk konkurrojnë me njëri-tjetrin.
Disa skena janë perfekte për Instagram …
Hapësira boshe flet më fort se hapësirat e mbushura me gjëra.

Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë