Filma

Simba atëherë dhe tani! Si e ndryshoi teknologjia “Mbretin Luan”

Janë të paktë ata që nuk e kanë parë “Mbreti Luan”, prodhimin e 1994 të Disney. Në Shqipëri është filmi i animuar që ka shoqëruar fëmijërinë e të lindurve në ato vite.

Suksesin e gjetur në atë kohë, “Disney” kërkon ta përsërisë në përmasa edhe më të mëdha dhe falë zhvillilmit të teknologjisë ka rikthyer në ekran që prej 19 korrikut filmin e famshëm me protagonist Simban dhe miqtë e tij.

25 vite më vonë, teknologjia u ka mundësuar autorëve që të sjellin një prodhim thuajse real me një diferencë imazhi të theksuar në krahasim me filmin e 1994, si në këto pamje krahasuese të realizuar nga “IGN”.

 

Më Shumë