Ngjarje

Shantazhohet shefi i Amazon

Njeriu më i pasur në botë, themeluesi i Amazon.com, Jeff Bezos, ka akuzuar pronarin e një reviste amerikane se po përpiqet ta shantazhojë atë mbi fotot e turpshme.
Ai tha se kompania mëmë e Enquirer Kombëtare, American Media Inc (AMI), donte që ai të ndalonte hetimin mbi mënyrën se si i kanë marrë mesazhet e tij private. Bezos dhe bashkëshortja e tij Mackenzie u divorcuan muajin e kaluar.

Orë më vonë revista publikoi detaje, duke përfshirë edhe mesazhet private, për një çështje jashtëmartesore.

Po çfarë thotë Bezosi?
Përmes një postimi në blogun e tij ditën e enjte Bezos tha që përfaqësuesit e AMI kanë kërcënuar ndërmjetësit e tij për fotot intime të Bezos me ish të dashurën, Lauren Sanchez.

Miliarderi, i cili gjithashtu zotëron gazetën Uashington Post, tha se AMI kishte dashur që ai të bënte një “deklaratë të rreme publike” se publikimet për të dhe gruan e tij nga “National Enquirer” nuk kanë qenë të motivuara politikisht.

Sipas e-maileve të përfshirë nga Z. Bezos në blogun e tij, një avokat i AMI propozoi të mërkurën se fotot nuk do të publikohen në këmbim të një deklarate publike “.
“Në vend që të kapitulloja përballë grabitjet dhe shantazhi,” shkroi Z. Bezos, “Unë kam vendosur të botoj pikërisht atë që më kanë dërguar, pavarësisht nga kostoja personale “.
Në fillim të postimit të blogut, Bezos përmend lidhjet e AMI me Presidentin Donald Trump.

Pse ai e përmend Presidentin Trump?
Bezos thotë se , fakti që zotëron “Washington Post”-in ishte “ndërlikuese” për të, për shkak se i ka krijuar atij armiqësi me “disa njerëz të fuqishëm”, përfshi presidentin Trump, i cili është mik i shefit të “AMI”-t, David Pecker.

AMI kohët e fundit ka pranuar se ka bashkëpunuar me Trupm dhe drejtuesin e fushatës presidenciale për për të paguar një modele Playboy me një vlerë 150,000 dollarësh në mënyrë për të blerë heshtjen e saj për marrëdhënien e dyshuar me Z. Trump.
Bezos vë në dukje në postimin tij se si botuesi i kishte pranuar të ashtuquajturën marrëveshje për të varrosur historinë e turpshme të Karen McDougal.

Marrëveshja e AMI për të bashkëpunuar me autoritetet federale do të thotë se nuk do të përballet me akuza penale për pagesat, njoftuan prokurorët e Manhatanit në dhjetor.

Po në lidhje me reputacionin e Bezos?
Shefi i Amazon nuk u përpoq të fshehte shantazhin që i është bërë , duke shkruar se natyrisht që nuk dua që fotot personale të publikohen” dhe duke vënë në dukje atë që ai e quajti “se AMI po kërkon privilegje gazetareske”
“Por,” vazhdoi ai, “unë gjithashtu nuk do të marr pjesë në praktikën e tyre të njohur të shantazhit, të favoreve politike, sulmeve politike dhe korrupsionit. Unë preferoj të ngrihem lart, ta përmbys këtë regjistër dhe të shoh se çfarë del në shesh”.

Ditari i tij përmbante detaje të detajuara të 10 fotografive në një email nga redaktori i revistës, Dylan Howard.

 

Më Shumë