Mode

Rinis moda me imazhe simbolike për mjekët

Në Milano, është zgjedhur një nga imazhet simbolike të luftës kundër koronavirusit. Në Tokio, një dritë blu për të thënë “faleminderit”.

Më në fund, një fillim i ri. Kjo e hënë, 18 maj, shënon rinisjen e të gjitha aktiviteteve tregtare në Itali duke luftuar me menaxhimin e fazës 2 të emergjencës së koronavirusit. Bota e modës është gjithashtu e gatshme të rihapë dyert e saj dhe të nisë zemrën e saj përtej pengesës pandemike. Sanitizimi, distancimi shoqëror, maska, pritja në butike me takim. Në Milano Giorgio Armani ia dedikoi “muralen” e tij (hapësirën e reklamave përmes Broletto) imazhit të mjekut me krahë që mbanin në krahë Italinë, e cila është bërë një simbol i luftës kundër Covid-19.

Gjeste mirënjohje – “Për të filluar në siguri ne kemi ende nevojë për të”, janë fjalët e inkurajimit të stilistit që mund të lexohen pranë dizenjos së Franco Rivolli. Pas letrës me të cilën ai dëshironte të falënderojë të gjithë punonjësit e shëndetësisë për punën e tyre të ashpër në javët e para të krizës, Giorgio Armani edhe njëherë përqendron vëmendjen e tij në angazhimin e atyre që, ende në vijën e parë, po kujdesen për njerëzit, duke u bërë thirrje italianëve që të vijojnë të kujdesen. Për të njëjtën arsye, në Tokio, vendosi që nga fundjava e kaluar të ndriçojë fasadën e Kullës Armani Ginza me blu. Ngjyra e cila, në Japoni, është përdorur për të shprehur mirënjohje për njerëzit që punojnë në fushën e mjekësisë për angazhimin e tyre të madh në luftën kundër koronavirusit.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë