Ka ndodhur

Rektori Artan Hoxha: Vaksinimi nuk ka pse të jetë i detyrueshëm

Rektori i Universitetit të Tiranës Artan Hoxha është shprehur gjatë një ceremonie se nuk dihet ende sesi do të procedohet në vitin e ardhshëm akademik përsa i përket zhvillimit të mësimit.

Hoxha tha se rreth 75% e stafit në Universitetin e Tiranës është vaksinuar, dhe detyrimi për të bërë vaksinës nuk është i drejtë.

“Është e rëndësishme kryerja e vaksinës, por vaksinimi nuk ka pse të jetë i detyrueshëm”, tha Hoxha gjatë ceremonisë në nderim të një studenteje dhe dy pedagogëve që humbën jetën si pasojë e Covid.

Pedagogët, mësuesit, studentët dhe mjekët janë kategoria e parë që u përfshinë për vaksinimin me detyrim në vend me vendimin e Komitetit Teknik të Ekspertëve. Por paqartësia vijon si nga drejtuesit e universiteteve, ashtu edhe e një pjese të7 studentëve.


Copyright © Gazeta “Si”


Lajme të lidhura

Më Shumë