Ngjarje

Raporti/ Nga vdekjet e larta neonatale, deri te pagesat nga xhepi për shëndetësinë: Sfidat demografike dhe shëndetësore të Shqipërisë

Një raport i fundit nga Fondi i Popullsisë i Kombeve të Bashkuara (UNFPA) bën një analizë të thellë të problematikave që ka hasur Shqipëria ne dekadat e fundit dhe që do të vazhdojë t'i ketë si sfida gjatë shekullit 21, duke nga çështjet demografike si lindshmëria, vdekshmëria e emigracioni dhe deri te problemet shëndetësore të popullatës por edhe vetë sistemit shëndetësor në Shqipëri. Raporti që bën gjithashtu një krahasim me vendet e tjera të rajonit dhe që është realizuar nga ekspertë shqiptarë, ka një rëndësi të veçantë për sa u takon edhe të drejtave të njeriut dhe të drejtave te shëndetit. Ai ndahet nën disa kategori të rëndësishme, të cilat në raport përshkruhen si “sfida” që duhet të kalojë apo ka kaluar vendi.

Dëshironi të VAZHDONI Së lexUARi artikullin?

Abonohu tani, është falas!

Më Shumë