Shendet

Pfizer dhe BionTech po punojnë për një vaksinë që do të ruhet në temperatura më normale

Pfizer po punon për një formë të re të vaksinës  së koronavirusit që mund të ruhet në frigorifer me temperatura më normale. Aktualisht, shishet që përmbajnë vaksinën duhet të ruhen në 70 gradë celsius në mënyrë që secili vend të ketë një furnizim me ftohës të veçantë për mirëmbajtjen e tyre.

Në një ngjarje të organizuar nga Federata Ndërkombëtare e Prodhuesve dhe Shoqatave Farmaceutike, CEO i Pfizer Albert Bourla zbuloi se kompania është në proces për një vaksinë që nuk do të duhet të ruhet në temperatura aq të ftohta.

"Ne jemi duke punuar për një përbërje të re për të cilën do të jemi në gjendje të shmanget ngrirja nën -70 gradë dhe mund të ruhet në kushte më normale,” tha Bourla.

Lidhur me vaksinën me një efikasitet prej më shumë se 95%, ai tha se kompania është e bindur se së bashku me partnerin gjerman të BioNTech , ai do të jetë në gjendje të shpërndajë 50 milion doza deri në fund të vitit dhe 1.3 miliardë në 2021.

Bourla gjithashtu u bëri thirrje amerikanëve që të vaksinohen dhe "të mos bëhen lidhja e dobët që lejon përhapjen e virusit". Dje, Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave (FDA) publikoi një analizë të të dhënave të provave klinike që konfirmuan se vaksina e Pfizer dhe BionTech plotëson të gjitha kërkesat e sigurisë dhe efikasitetit.

Burimi:IN.gr/Përktheu:Gazeta "Si"


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë