Keshilla

Një kontroll i thjeshtë për koronavirusin në shtëpi

Koronavirusi mund të mos tregojë shenja infeksioni për shumë ditë. Në këto rrethana, si mund ta mësojë dikush nëse është prekur apo jo?

Informacioni më i fundit është se periudha e inkubacionit mund të shkojë deri në 28 ditë, para se të shfaqen simptomat e Covid-19.

Kur personi fillon të ketë temperaturë ose\dhe kollë dhe shkon në spital, zakonisht mushkëritë kanë shkuar deri në 50% me fibrozë dhe është tepër vonë!

Ekspertë nga Taivani na këshillojnë se si të kontrollojmë në mënyrë të thjeshë veten çdo mëngjes nga shtëpia.

Merrni frymë thellë dhe mbajeni frymën për më shumë se 10 sekonda.

Nëse e përfundoni me sukses pa u kollitur, pa pasur parehati, nxehje, apo ndjesi shtrëngimi etj, kjo provon që mushkëritë nuk kanë fibrozë; pra praktikisht ky është tregues i mosinfektimit.

Në kohë kritike jeni të lutur të kontrolloni veten çdo mëngjes në një mjedis me ajër të pastër!

Një këshillë tjetër nga doktorë japonezë që po trajtojnë raste me Covid-19: Të gjithë duhet të sigurohen që goja dhe fyti të jenë gjithmonë të lagësht, asnjëherë të thatë.

Pini disa gllënjka uji, të paktën çdo 15 minuta.

PSE?

Edhe nëse virusi hyn në gojë… pirja e ujit ose e lëngjeve të tjera do t’i shpëlajë mes ezofagut drejt stomakut.

Me të shkuar aty, ACIDET e stomakut do ta vrasin plotësisht virusin.

Nëse nuk pini mjaftueshëm ujë dhe rregullisht… virusi mund të hyjë në rrugët tuaja të frymëmarrjes drejt e tek MUSHKËRITË.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë