Teknologji dhe Inovacion

Një hap gjigand / OpenAI prezanton modelin e AI që e kthen tekstin në video

OpenAI i mbështetur nga Microsoft është duke punuar në një softuer që mund të gjenerojë video një minutëshe bazuar në kërkesat e tekstit.

Softueri, i quajtur Sora, është aktualisht i disponueshëm nga artistë, stilistë dhe regjisorë filmash për të marrë reagime mbi modelin, tha kompania në një deklaratë.

“Sora është në gjendje të gjenerojë skena komplekse me karaktere të shumta, lloje specifike të lëvizjes dhe detaje të sakta të subjektit dhe sfondit”, thuhet në deklaratë, duke shtuar se mund të krijojë poza të shumta brenda një videoje të vetme.

Përveç gjenerimit të videove nga kërkesat e tekstit, Sora mund të animojë një imazh të palëvizshëm, tha kompania në një postim.

Softueri i gjenerimit të videove ndjek chatbotin ChatGPT të OpenAI, i cili u lëshua në fund të vitit 2022 dhe krijoi një zhurmë me aftësinë e tij për të kompozuar email dhe për të shkruar kode dhe poezi.

Sora është një punë në vazhdim, me kompaninë duke shtuar se modeli mund të ngatërrojë detajet të një mesazhi dhe të ketë vështirësi në ndjekjen e një trajektoreje specifike të kamerës.

OpenAI tha se po zhvillonte gjithashtu mjete që mund të dallonin nëse një video ishte krijuar nga Sora.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë