Teknologji dhe Inovacion

Nissan pranon falsifikimin e të dhënave

Komapania e prodhimit të makinave Nissan ka pranuar se ka ndryshuar të dhënat që kanë të bëjnë me automjetet e reja në Japoni.

Firma nuk ka zbuluar se sa makina janë përfshirë, por tha se janë ndryshuar rezultatet e emetimit të gazrave dhe shpenzimit të karburantit.

Një zëdhënës  i kompanisë konfirmoi se ky rast po hetohet dhe se hetimi do të jetë i plotë dhe gjithëpërfshirës.

Ai shtoi se do të merren masat e duhura për të parandaluar rastet e tjera në vazhdim.

Nissan nuk ka zbuluar se sa makina janë përfshirë në ndryshimin e të dhënave, ose nëse përfshihen automjete të prodhuara jashtë Japonisë.

Që në shtator 2017, Nissan pranoi se testimet e fabrikës së automjeteve të reja u kryen nga punonjësit, të cilët nuk ishin të autorizuar për të kryer këtë punë.

Pas kësaj shpërtheu skandali, ku mbi një milion makina të prodhuesit japonez duhej t'i nënshtroheshin një rishqyrtimi


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë