Filma

‘’NGADHNJIM MBI VDEKJEN’’ që ndikoi në kinematografinë kineze

Gjatë viteve '60 - '70 të shekullit të kaluar, shkëmbimet politike dhe kulturore midis Shqipërisë dhe Kinës ishin shumë të ngushta. Ish-kryeministri kinez Çu En Lai bëri tri vizita në Shqipëri, madje një herë ai e festoi Vitin e Ri në Shqipëri. Pikërisht në bazë të kushteve të njëjta ideologjike, filmat shqiptare me temën e luftës antifashiste, si "Ngadhnjim mbi vdekjen", "I teti në bronz" etj., dhe filmat kinezë "Vajza me flokë të bardhë", "Basketbollistja me numër 5" etj., janë bërë kujtimi i përbashkët i një brezi të kinezëve dhe të shqiptarëve.

Dëshironi të VAZHDONI Së lexUARi artikullin?

Abonohu tani, është falas!


Më Shumë