Filma

Nëse keni nevojë për një romancë, shikoni “Feel Good”

Nëse keni shumë nevojë për një romancë tani, mund të shikoni seritë e reja të “Feel Good”. Protagonistja Mae, e luajtur nga komedianja kanadeze Mae Martin, e cili gjithashtu krijoi shfaqjen, është aty me ju. Ajo takohet dhe bie në dashuri duke ndjekur rregullat, me George (Charlotte Ritchie) dhe disa javë më vonë, ata lëvizin nga njëri-tjetri sepse janë botë të ndryshme.  George kurrë nuk ka takuar një grua më parë dhe nuk ka dëshirë të dalë me miqtë dhe familjen e saj, ndërsa Mae është një e varur nga droga që po shërohet, e cila do që të përhumbet në një marrëdhënie të re.

Seriali debutoi të enjten në një botë shumë të ndryshme nga ajo në të cilën u filmua; ndërsa ankthi koronavirus ka përfshirë globin, një shfaqje në lidhje me intimitetin dhe lidhjen larg botës së jashtme – veçanërisht atë që mund të arrihet përmes shërbimit streaming – duket veçanërisht i nevojshëm. “Vogue” e pyeti Martin për humorin dhe për dinjitetin e varësisë, duke mbështetur histori mbi marrëdhëniet e kaluara dhe duke lundruar botën e komedisë si një grua e çuditshme.

A keni vendosur qëllimisht të tregoni një histori varësie ose një histori të çuditshme në “Feel Good”?

Ne thjesht kemi dashur të tregojmë një histori njerëzore dhe një histori dashurie – dhe është e çuditshme dhe problematike sepse kjo është jeta ime. Sa më specifik të jesh, aq më shumë njerëz mund të lidhen; ne shpesh shohim histori të çuditshme në të cilat personazhet janë viktima dhe unë doja që Mae dhe George të ishin vërtet të papërsosur dhe tre-dimensional. Nëse një personazh është i këndshëm, ju mund ta bëni atë të bëjë gjëra të tmerrshme dhe ta falni; ne kemi dashur që ju të shihni atë që Mae sheh në George, me gjithë problemet e tij.

Mae tregohet se ka vështirësi të përshtatet në takimet me 12 hapa. Pse ishte e rëndësishme për ju të paraqisnit atë luftë?

Me programin 12-hapësh, nëse nuk regjistroheni plotësisht në atë mënyrë të jetës, mund të shihet si një dështim, dhe unë mendoj se shumë njerëz mund të marrin pjesët e këtij lloji të programit që u nevojiten dhe jo pjesët e tjera. Është e ndryshme për të gjithë dhe unë kam dashur të tregoj se nuk ka asnjë zgjidhje me të gjitha madhësitë, veçanërisht në lidhje me varësinë. Doja të tregoja humorin dhe banalitetin e tij. Shumë histori të varësisë që ne shohim janë me të vërtetë shqetësuese dhe intensive dhe është dikush që bën heroinë në një rrugicë, dhe ti mendon, Nuk jam unë, nuk mund të lidhem. M’u desh rreth 10 vjet që të mund të shkruaja për varësinë, sepse më duhej një distancë nga ajo. Jam në vonesë 10-vjeçare, kështu që në 10 vjet do të shkruaj për këtë bisedë.   

Vështirësia e George për të dalë nga njerëzit në jetën e tij duket kaq e gjallë dhe e kuptueshme. A ishte tërhequr nga përvojat e vërteta?

Kam takuar shumë djem që nuk kanë takuar kurrë një grua më parë dhe e kanë kaluar atë proces me to, dhe mund të jetë kaq e dhimbshme dhe romantike. Është shumë e pasur me dramë dhe kam shumë empati për atë proces. Kam parë shumë histori për homofobinë e mbrapshtë ose për njerëzit me familje që ata nuk i mbështesin, por për George ai është shumë më i brendshëm dhe kur del ai, të gjithë bien dakord. Të dy Mae dhe George janë plot me turp dhe pyetja është se nga vjen? Si i përballoni ato tenda të vogla turpi?

“Feel Good”

Ka një moment me të vërtetë të trishtuar #MeToo për Mae që shfaqet gjatë serisë, ku një burrë të cilit ajo i besoi bën përparim drejt saj. Si e arritët?

Ajo skenë është një koleksion i momenteve të ndryshme në jetën time. Në atë moment, nuk ka një ndjenjë të kërcënimit fizik, por është një zhgënjim i madh për Mae. Ajo i besoi këtij djali, dhe ky është realiteti; është kaq zhgënjyese kur bën një miqësi të re, veçanërisht në një punë, dhe diçka e tillë lind dhe mendon, Ah, për dreq. Do të ishte një lëshim i dukshëm për mua që të paktën të mos përpiqem të përfshij një element kërcënimi në botën e komedisë, sepse kjo ishte përvoja ime si adoleshente, por kam aq shumë dashuri për botën e komedisë – mendoj se është më keq – kështu që kam dashur të tregoj se është edhe arena ku Mae ndihet më e sigurt. Të gjithë miqtë e mi më të mirë janë komikë të thjeshtë mashkullorë, kështu që shpresoj se kemi treguar nuancën, por duke qenë dukshëm e çuditshme, patjetër që kam përvojën e marr pyetje të pakëndshme në lidhje me jetën time seksuale, ose ka një ndjenjë që unë jam “një nga djemtë”, kështu që ata mund të thonë çfarëdo rreth meje.  

Po brohoritni për Mae dhe George?

Ne me të vërtetë kemi dashur t’i lëmë ata në një vend të paqartë, sepse ka disa pyetje nëse ato janë gjithashtu të mirë për njëri-tjetrin. Unë jam duke brohoritur për ata të shkëlqyeshëm, sepse unë jam një romantike, por ndoshta ata mund të ishin më të përshtatshëm për njerëzit e tjerë? Në fund të fundit, gjithçka që ata vërtet kanë të përbashkët është se ata janë të dashuruar.

Më Shumë