Ngjarje

Në janar u dyfishuan aksidentet rrugore dhe viktimat

Nga Gazeta 'SI' - INSTAT raporton se gjatë janarit 2024, në Shqipëri kanë ndodhur 162 aksidente rrugore dhe duke shkaktuar 229 viktima (të plagosur dhe vrarë). Në krahasim me janarin e 2023-shit, shifrat janë

Sjellja e drejtuesit të mjetit vazhdon të jetë shkaku kryesor i aksidenteve në vend, 84% të rasteve. Aksidentet rrugore, në 16% të rasteve kanë ndodhur si pasojë e sjelljes së këmbësorit.

Numri më i lartë i aksidenteve në janar është kryer nga grup-mosha 25-34 vjeç, duke zënë 26.5% të numrit të aksidenteve gjithsej.

E marta dhe orari i drekës 12:00-14:00, janë harku kohor kur ndodhin më shumë aksidente.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë