Treg

Miratimi i Vaksinës së Covid-19 mund të përmbysë tregjet

Sipas Goldman Sachs Group Inc, investitorët duhet të marrin në konsideratë rrezikun e një vaksine të suksesshme kundër koronavirusit pasi tregjet mund të turbullohen duke shkaktuar rënien e interesave të bonove dhe rotacionin jashtë teknologjisë në aksione ciklike.

Probabiliteti në rritje për një vaksinë të mundshme që do të aprovuar deri në fund të nëntorit, është i nënvlerësuar nga tregjet e kapitalit, shkruan strategët përfshirë Kamakshya Trivedi në një shënim një ditë më parë ( të mërkurën). Gjatë muajve të ardhshëm, efektet e zgjedhjeve të SHBA-ve dhe evolucioni i virusit –teksa shkollat ​​rihapen pjesërisht - ka gjithashtu të ngjarë të jenë shtytësit kryesorë të tregut, thanë ata.

Miratimi i një vaksine mund të "sfidojë supozimet e tregut si për ciklitetin, ashtu edhe për normat reale të përjetshme negative", shkruan ekipi, duke shtuar se një skenar i tillë mund të mbështesë kthesat më të pjerrëta të rendimentit, ciklet tradicionale dhe bankat, ndërsa sfidon udhëheqjen e stoqeve të teknologjisë.

Nëse kjo do të ndodhte së bashku me një ndryshim në administratën e SHBA-ve, kapitalet e tregut në zhvillim mund të përfitojnë "nëse rreziqet e politikës tregtare zvogëlohen ndërsa rreziqet fiskale amerikane rriten", sipas shënimit.

Goldman sheh rritjen e aksioneve të tregjeve emergjente, një kurbë e pjerrët duhet të ndryshojë udhëheqjen e tregut.

Ndërsa strategët e tregut sugjeruan se mund të jetë shumë herët që investitorët të pozicionohen në mënyrë agresive për një ndryshim të tillë, ata rekomanduan tregje opsionale si një mënyrë për të vazhduar këtë temë. Për shembull, disa opsione të thirrjeve të S&P 500 ende duken tërheqëse, dhe Goldman sheh një përmbysje rreth nivelit 3,700 nëse duhet të ketë një vaksinë të hershme.

Kjo ballafaqohet me një objektiv potencial dështimi prej një niveli  2.200 nëse duhet të ketë një përmbysje të konsiderueshme të aktivitetit nga një valë e dytë e virusit, shtuan strategët e tregut. Standardi amerikan u mbyll pak nën 3,328 të Mërkurën.

Ekipi i Goldman ishte më i çiltër në ruajtjen e pikëpamjes së tij pesimiste për dollarin.

"Gama e rezultateve është e gjerë dhe ne ende vazhdojmë të besojmë në dobësinë e vazhdueshme të dollarit amerikan," thanë ata. /Bloomberg/


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë