Keshilla

Mbroni shkëlqimin e flokëve me acid citrik

Ndonëse periudha e vështirë për flokët  ka kaluar , është e shumë e rëndësishme që tju kushtohet një vëmendje e veçantë edhe pas periudhës së verës. Pasi siç dihet në verë është periudha ku flokët dëmtohen më shumë për shkak të diellit të fortë dhe ujit të kripur të detit. Po si ti ktheni flokët në formë?

Ekspertët e bukurisë sugjerojnë acidin citrik.

Është një acid natyral që përftohet prej agrumeve. Gjendet te domatet, portokajt dhe limonat në një formë myku, por kryesisht përftohet nga limoni.

Fal vlerave të tij, acidi citrik rregullon pH dhe aromën e prodhimeve të ndryshme. Përdoret gjithashtu për ruajtjen e ushqimeve të konservuara dhe ëmbëlsirave.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë