Filma

Lupin, seriali në Netflix frymëzuar nga aventurat e hajdutit të famshëm

Lupin është seriali i ri televiziv Netflix, i disponueshëm në platformë që nga 8 janari. Protagonisti i vërtetë i gjithçkaje është interpretuesi i tij Omar SY, i cili rindërton aventurat e librit Lupin.

Ripunimi i një klasiku si Lupin nuk është një detyrë e lehtë. Seriali i ri francez, i prodhuar direkt nga Netflix, besohet që do të ketë sukses.

Pika në favor të tij është sigurisht një Omar simpatik, i aftë të bëjë çdo personazh që ai luan të ndritshëm dhe me gaz. Këtë herë është Assane Diop, një baba i ri, me origjinë nga Senegali, i cili zhvlerëson ditët e tij në tërheqjen e veprimeve dhe ideve të personazhit letrar, Arsenio Lupine. Nga viti 1905 deri më sot, versionet e karakterit të shpikur nga Maurice Leblanc kanë qenë të shumta. Çfarë do të shohim në këtë version të ri?

Frymëzim i jetës Lupine

Assane Diop dëshiron të pretendojë se babai i tij ishte varur në burg kur ai ishte pothuajse 15 vjeç. I akuzuar padrejtësisht për vjedhjen e një gjerdani të çmuar nga një familje fisnike, babai i Assan i lë atij një seri të dhënash për të provuar pafajësinë e tij. Kështu fillon aventura e protagonistit, i cili përmes rikthimeve të prapambetura rigjen adoleshencën e tij dhe përpiqet të gjejë një mënyrë për të bërë drejtësi. Armët? Mashtrimi i mësuar në libër nga Arsenio Lupine. Ky personazh letrar i jep atij frymëzim, mësime, marifete, për të realizuar planin e tij. Një mjeshtër i vërtetë, që gjendet në faqet e një libri. Një seri aventurash, madje argëtuese, u japin shikuesve një ndjenjë shprese, gëzimi, tensioni dhe madje hakmarrjeje. Ndjenjat janë të forta dhe konfliktuoze, ndërsa ne shohim një Omar Sy në veprim i aftë t’i japë qartësi dhe shpirt një karakteri aq kompleks sa Assane.

Pse ta shikojmë?

Pjesa e parë e serisë, e përbërë nga vetëm 5 episode, është me të vërtetë perfekte për një maratonë në Netflix.

E përsosur në këto ditë me shi, në krevat, në shoqërinë e një buzëqeshje të hidhur. Gjeniu i protagonistit, falë edhe aftësive të Omar Sy, di të bëjë shoqëri të shkëlqyeshme. Dy afatet kohore në të cilat bazohen bastet, e tashmja dhe e kaluara, i bëjnë të gjitha bastet dinamike. Sigurisht, marrëdhënia e bukur babë-bir është prekëse. Me pak fjalë, një film i shkëlqyeshëm, i përshtatur në një Paris magjik dhe me një kolonë zanore në përputhje me atmosferën. Ne shpresojmë për pjesën e dytë.


Copyright © Gazeta “Si”
Më Shumë